Previous Next

СТУДЕНТКИ ОП ПЕРЕКЛАД (ПЕРША – АНГЛІЙСЬКА) СТАЖУВАЛИСЯ У ПОЛЬЩІ

Студентки 3 курсу ОП Переклад (перша – англійська) Дарина Мазун, Анна Чепурна, Олександра Костюк, Каріна Сохромова в рамках міжнародної студентської мобільності пройшли семестрове стажування в Університеті імені Яна Длугоша м. Ченстохова, Польща. Ось що майбутні перекладачки пишуть про це.

Дарина Мазун:  «Час летить невпинно... Неминуча істина. Не йму віри, що вже місяць минув з миті, як наше тримісячне семестрове стажування  у Гуманітарно-природничому університеті імені Яна Длугоша  у Польщі завершилось. Неймовірно радію з того, що ми з одногрупницями, Анею Чепурною та Сашою Костюк, скористалася такою чудовою нагодою. 

Розпочалася наша мандрівка з мальовничого міста Ченстохова, де ми, власне, стажувались і проживали. Це місто відоме насамперед чудотворною Ченстоховською іконою Божої Матері, що зберігається  в Ясногорському монастирі. Там ми побували першого ж тижня стажування. Навчання відбувалось у змішаній формі, викладачі з радістю ділилися своїм досвідом. Та ми, звичайно, не забували про рідний Черкаський національний: спілкувались онлайн з одногрупниками й викладачами. Наступним пунктом на нашій карті подорожей стало мальовниче Закопане, місто, неподалік якого знаходиться, певно, найдивовижніше гірське озеро – Морське Око. Ченстохова має вигідне географічне положення, оскільки розташоване неподалік перлини культурної спадщини Польщі – Кракова. Там ми бували, певно, найчастіше, адже там розташований аеропорт. З Анею ("май партнер ін крайм") ми вперше сіли на борт літака, вперше побували в такому контрастному й "модному" Парижі й такій сонячній і привітній Барселоні. Було водночас лячно й неймовірно. Ми тішимося, що у такий непростий час пандемії, ми змогли помилуватися Європою і пізнати польську систему освіти».

Олександра Костюк: «Завдяки можливостям, які мені, як студентці, надав ЧНУ ім. Б. Хмельницького, я змогла під час стажування в Польщі, в Університеті ім. Яна Длуґоша ще більше розширити свій кругозір. Адже ця поїздка подарувала новий досвід навчання за європейськими програмами. Також я відкрила для себе кілька польських міст, які відвідала у вільний від навчання час. Дякую своєму Черкаському національному університету ім. Б. Хмельницького за те, що створюєте такі умови для розвитку молоді!»

Кафедра теорії та практики перекладу

Адреса та контакти

 м. Черкаси,

бульвар Шевченка, 79,

навчальний корпус № 3,

4 поверх, каб. 413, 415

 (0472) 36-03-22

 Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Пошук