Проблема академічної доброчесності хвилює світ

16 – 17 травня в місті Одеса відбувся семінар “Academic Writing as a Tool For Academic Integrity”, який є частиною низки тренінгів, організованих Проектом сприяння академічній доброчесності в Україні (SAIUP) й офісом RELO Посольства США в Україні.

Цей дводенний семінар, який проводила Вікторія Тейлор, PhD, спеціаліст у галузі риторики та комунікації, координатор магістерських програм з академічного письма, відвідала доцент кафедри теорії та практики перекладу Наталія Рибалка. «Багато в чому закріпила теоретичні та практичні знання, водночас отримала потужний стимул та заряд творчої енергії. Оскільки захід відбувався в режимі “train the trainer”, вже маю ідеї для методики наукових досліджень (одна з дисциплін, які викладаю) на наступний семестр», – ділиться враженнями вона. У ході семінару говорили і про поняття академічної доброчесності, про інструменти та засоби боротьби з плагіатом. «Мала прекрасну нагоду дізнатися про досвід колег з Одеси, Хмельницького, Миколаєва», – додає пані Наталія.

Вже не вперше кафедра теорії та практики перекладу долучається до обговорення болючого й актуального для українського науково-освітнього дискурсу питання академічної доброчесності. У цьому навчальному році кафедра спільно з Радою молодих учених нашого університету організувала круглий стіл з цієї проблематики.

Адреса та контакти

 м. Черкаси,

бульвар Шевченка, 79,

навчальний корпус № 3,

4 поверх, каб. 413, 415

 (0472) 36-03-22

 Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Пошук