Previous Next

Вебінар для вчителів англійської мови

18 травня 2022 року в межах тижня науки в ННІ іноземних мов Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького відбувся науково-практичний вебінар « Assessment in blended leaarning. How  to motivate your students».

Цей захід підготувала і провела кафедра сучасних практик викладання англійської мови в рамках проєкту «Вища та середня школа — співпраця заради майбутнього». Захід став традиційним, оскільки проводиться вже втретє. Цього року до нього долучились більше 70 учасників – переважно вчителів міста Черкаси та області. Вони заслухали цікаві наукові та методичні доповіді та прийняли участь в обговоренні питань, пов’язаних з викладанням англійської мови в складних умовах дистанційного навчання.

Завідувачка кафедри сучасних практик викладання англійської мови  доцентка Наталія Сливка привітала учасників зібрання. Вона нагадала присутнім про теоретичні засади оцінювання якості знань та вмінь, а також познайомила їх з ефективними онлайн інструментами, які дозволяють  організувати самооцінювання та сприяють кращій залученності студентів до навчального процесу. У своїх повідомленнях старші викладачки Світлана Щур та Світлана Аліфанова зробили акцент на теоретичних аспектах оцінювання традиційних та альтернативних форм роботи. У свою чергу, доцентка кафедри Таміла Кравченко та старша викладачка Оксана Петрова поділились з присутніми своїми практичними напрацюваннями, такими як робота з платформою My Еnglish Lab  та сервісом Padlet.

До роботи семінару долучилась студентка 4 курсу Валерія Єфименко, яка протягом семестру навчалась в університеті іспанського міста Вальядолід за програмою Еразмус +. Вона розповіла про особливості контролю і оцінювання знань у вишах Іспанії.

Було дуже приємно бачити серед участників семінару наших випускників, які зараз працюють за фахом і викладають англійську мову в школах міста. Так, до роботи у семінарі долучилася Яна Тимофеєва, учителька англійської мови однієї з Черкаських гімназій, і поділилась власними наробками й здобутками.

Учасники семінару виразили вдячність організаторам і доповідачам за змістовні та корисні доповіді і виразили сподівання, що наступного року зустріч відбудеться під мирним небом відбудованої України. Самовіддана праця вчителів у цей складний час – це вагомий внесок в нашу перемогу. 

Адреса та контакти

 м. Черкаси,

бульвар Шевченка, 79,

навчальний корпус № 3,

4 поверх, каб. 413, 415

 (0472) 36-03-22

 Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Пошук