Previous Next

Нові видання авторства викладачів кафедри сучасних практик викладання англійської мови

У 2023/2024 навчальному році кафедри сучасних практик викладання англійської мови поповнилась трьома новими виданнями авторства викладачів кафедри.


Ще влітку колектив авторів Н.П.Сливка, С.М. Щур та С.А.Аліфанова опублікували навчально-методичний посібник з практичної фонетики англійської мови “Pronunciation Practice of Consonant Sounds” для студентів 1 курсу. Він вміщує значний комплекс вправ, метою яких є допомогти студентам оволодіти основними слухо-вимовними навичками приголосних звуків англійської мови. І ось нещодавно посібник був доповнений другою частиною – вийшло окреме видання “Pronunciation Practice of English Vowels” авторства Л.П.Рудакової та О.Б.Петрової. Основу посібника складають вправи для тренування та покращення нормативної вимови голосних звуків англійської мови. Обидва видання розглядаються як частини цілого комплексу і мають схожу структуру: для кожного звука наводиться характеристика, описуються особливості його артикуляції та можливі труднощі, які виникають у його вимові. У кінці корпусу вправ пропонуються творчі завдання для закріплення засвоєного матеріалу.
Окремої уваги заслуговує навчально-методичний посібник English Irregular Verbs авторства Л.П.Рудакової. У ньому неправильні дієслова англійської мови систематизовані за способом утворення форм Past Simple і Past Participle. До кожної групи дієслів розроблені вправи, які допомагають тренувати вживання форм на різноманітних рівнях: слова, словосполучення, речення та тексту. В кінці автор наводить скоромовки, вірші, джазові чанти та римівки, заучування яких забезпечує мимовільне запам’ятовування різних форм неправильних дієслів.

Адреса та контакти

 м. Черкаси,

бульвар Шевченка, 79,

навчальний корпус № 3,

4 поверх, каб. 413, 415

 (0472) 36-03-22

 Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Пошук