Урочистість у Полонійному центрі

11 листопада у Полонійному центрі ННІ іноземних мов традиційно зібралися студенти спеціальності «Переклад слов’янських мов» разом зі студентами, які вивчають польську на інших спеціальностях університету, щоб відзначити День Незалежності Польщі. У цьому році захід вирізнявся особливою невимушеністю атмосфери та кількістю конкурсів.

Від знавців польської мови й культури святкові конкурси вимагали творчої заангажованості, мовної й історичної компетентності. Так, учасники історичного конкурсу пізнавали події бурхливої польської історії у битвах, звершеннях і революціях, відтворюваних на екрані у німому анімаційному фільмі «Історія Польщі», якому передував коментар подій, представлений доктором Пьотром Пизелом. Учасники творчого конкурсу «Я і Польща» поділитися своїми враженнями про зустрічі з Польщею в своїх есе, які озвучили присутнім. Йшлося в них про цікаве навчання на літніх курсах польської мови, про подорожі Польщею, організовані Польським національним агентством академічних обмінів, про вдячність університету, який надав можливість отримати неоціненний досвід мовного вдосконалення та пізнання світу. Змістовні й емоційні фотомиті повстали в 30-ти світлинах фототоконкурсу «Я і Польща».

Нагороди та подарунки отримали переможці конкурсів від членів жюрі: доктора Пьотра Пизела, доцентів кафедри теорії та практики перекладу Лілії Потапенко й Ірини Литвин.

Кафедра теорії та практики перекладу

Адреса та контакти

 м. Черкаси,

бульвар Шевченка, 79,

навчальний корпус № 3,

4 поверх, каб. 413, 415

 (0472) 36-03-22

 Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Пошук