Previous Next

Навчальний візит до Естонії у межах проєкту Erasmus+

У межах міжнародного проєкту Erasmus+ KA2 «Розвиток потенціалу підготовки учителів іноземної мови на шляху України до впровадження багатомовної освіти та європейської інтеграції / MultiEd», із 22 до 26 травня поточного року тривав навчальний візит до Естонії. Дружню нам європейську країну відвідали директорка ННІ іноземних мов, доцентка кафедри німецької філології Людмила Швидка, начальник навчально-методичного відділу ЧНУ Людмила Смалиус та старша викладачка кафедри англійської філології та методики навчання англійської мови Оксана Заїковська.

Мета навчального візиту «Естонія як освітня країна» полягала в ознайомленні із системою освіти в Естонії, переймання її позитивного досвіду для його впровадження в українську систему освіти. Надзвичайно насичена п’ятиденна програма дозволила викладачам побувати в освітніх закладах Естонії різних рівнів, починаючи з дитячого садочка й закінчуючи ЗВО, а також взяти участь у низці робочих зустрічей та дискусій «Навчання впродовж життя та електронне навчання», «Підходи та стратегії вивчення мови», «Естонська система освіти», ініційованих Тартуським університетом і освітніми закладами міст Нарва, Тарту, Таллін, Естонською академією наук безпеки, Естонською радою з питань молоді та освіти.

Естонія – країна, в якій розвиток освіти й науки є пріоритетом, що визначатиме майбутнє держави. Учасники навчального візиту повернулися сповнені знань, досвіду та натхнення з бажанням наближати українську освіту до європейських стандартів. 

Адреса та контакти

 м. Черкаси,

бульвар Шевченка, 79,

навчальний корпус № 3,

4 поверх, каб. 413, 415

 (0472) 36-03-22

 Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Пошук