Previous Next

МЕТОДОЛОГІЯ CLIL ЯК НОВА ТРАЄКТОРІЯ РУХУ У СИСТЕМІ ОСВІТИ: ПЕРЕЙМАЄМО ЄВРОПЕЙСЬКИЙ ДОСВІД

Проявляти любов до неньки-України можна по-різному: боронячи її простори зі зброєю в руках від російських загарбників, збираючи її дари – золотаву пшеницю, величні соняхи під палючим сонцем і ворожим вогнем чи піклуючись про тих, хто відбудовуватиме її, примножуватиме її здобутки та прославлятиме у всьому світі завтра. Професорсько-викладацький склад навчально-наукового інституту іноземних мов активно виконує саме цю важливу місію.

Так, 14 жовтня 2022 року відбувся міжкафедральний семінар «Методологія CLIL у контексті викликів сучасної освіти», що став своєрідним підсумком роботи учасників проєкту Еразмус + КА2 «Foreign Language Teacher Training Capacity Development as a Way to Ukraine’s Multilingual Education and European Integration» (MultiEd) / «Розвиток потенціалу підготовки учителів іноземної мови на шляху України до впровадження багатомовної освіти» за 2021-2022 н. р. (координатор – доцент кафедри англійської філології та методики навчання англійської мови Шуба Ю. В.).  Окрім обговорення проміжних результатів, яких досягли науковці нашого ННІІМ, долучившись до цієї міжнародної освітньої ініціативи, зокрема це розробка та оновлення силабусів і робочих програм навчальних дисциплін відповідно до європейських стандартів якості вищої освіти, важливим етапом у їхній професійній кар’єрі стало стажування у зимовій, а тепер літній школі у м. Тарту, Естонія. Цього разу ділилися своїми враженнями та здобутками від закордонної мандрівки професор кафедри англійської філології та методики навчання англійської мови Жаботинська С. А., яка виступила з доповіддю на тему «Англомовний навчальний курс з антрополінгвістики «Мова, культура, суспільство», завідувач кафедри німецької філології,  доцент Овсієнко Л. О., яка презентувала «Онлайн-курс для вчителів "Методологія CLIL"», а також старший викладач кафедри англійської філології та методики навчання англійської мови Токарчук В. А., яка детально розповіла про систему вищої освіти в Естонії та плани завершити розробку програми із впровадження багатомовної освіти в Черкаському національному університеті ім. Б. Хмельницького, напрацьованої під  час стажування.

 

Як бачите, життя у нашому ННІ вирує. Натхненні і мотивовані, з вірою у власну країну і її потужні Збройні сили рухаємось далі!

Адреса та контакти

 м. Черкаси,

бульвар Шевченка, 79,

навчальний корпус № 3,

4 поверх, каб. 413, 415

 (0472) 36-03-22

 Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Пошук