Найкоротший шлях до щастя — волонтерство

Перший день весни учасники Speaking club в ЧНУ ім. Богдана Хмельницького та Фабенсон Фріш, волонтер з Америки, зустрічали разом. І хоч за вікном не припинявся снігопад, атмосфера у клубі була по-домашньому теплою та приємною. Тема зустрічі - волонтерство - навіювала бажання комусь допомогти, про когось попіклуватися, принести користь світові.

 

Фабі – волонтер Корпусу Миру у Черкасах, тож про найменші дрібниці міг говорити із власного досвіду. Всі присутні поділилися думками щодо волонтерства, а деякі навіть розповіли про власні кроки у цій сфері. Адже якщо пригадати, то більшість з нас хоча б раз та займалися благодійністю (хтось збирав іграшки для дитячих будинків, хтось теплі речі та їжу для АТО, а комусь доводилося подорожувати бідними екзотичними країнами. До того ж, з початком війни на Донбасі волонтерство почало набирати шалених обертів і на сьогодні є надзвичайно популярним в Україні.

Фабенсон вже мав волонтерський досвід у Мексиці та, звісно ж, на своїй Батьківщині, у Гаїті. Та в Україні хлопець розпланував роботу на два роки постійного перебування. Він розповів цікаві випадки з життя, які вже встигли трапитися з ним в Черкасах і доводять дивовижну силу добра, яке повертається сторицею. Роблячи добро і не чекаючи за це ні вдячності, ні винагороди, можна пересвідчитися, що дива трапляються!

Виявилося, що найкоротший шлях до щастя — це волонтерство. Крім безцінного досвіду та великого світу можливостей, вже доведено: волонтерство беспосередньо впливає на здоров'я людини. Дослідники університету Екзетера зв'ясували, що рівень смертності волонтерів нижчий на 22%, не кажучи вже про їхній набагато вищий рівень самооцінки та щастя.

Волонтер отримує чимало бонусів, серед яких розкриття та розширення власних горизонтів. Робота волонтера дає можливість зрозуміти особливості кожної професії, здобути досвід у певній сфері та знайти свою dream job. До того ж, волонтерство буде великим плюсом у вашому резюме!

Та найголовніше це те, що люди не проживають життя марно, а позитивно впливають на суспільство. Вони не чекають «з моря погоди», а кожного дня працюють над тим, щоб принести зміни у свою країну, у світ та подарувати добро і щастя людям. Найголовніші дії починаються з малого, з людини, потрібна лише одна людина, щоб створити рух.

Тож, давайте будемо рухатися, змінюватися, ставати щасливішими і робити це все, «вбиваючи двох зайців» одразу — волонтерською роботою. А якщо ви хочете дізнатися більше про волонтерство, спробувати себе у цьому, покращити рівень володіння англійською мовою та просто весело, цікаво і з користю провести час — чекаємо вас кожного четверга о 14:30 у 3-му корпусі ЧНУ ім. Б. Хмельницького.

 

Автор - Надія Нестеренко

Адреса та контакти

 м. Черкаси,

бульвар Шевченка, 79,

навчальний корпус № 3,

4 поверх, каб. 413, 415

 (0472) 36-03-22

 Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Пошук