Previous Next

УЧНІ КАТЕРИНОПІЛЬСЬКОГО ЛІЦЕЮ №2 - ПОТЕНЦІЙНІ СТУДЕНТИ ННІ ІНОЗЕМНИХ МОВ

Профорієнтаційна робота - невід’ємна складова процесу формування життєвих цінностей та кар'єрних уявлень учнів старших класів,  оскільки допомагає їм зробити усвідомлений вибір майбутньої професії та визначити власні життєві орієнтири. Відвідуючи зустрічі з представниками закладів вищої освіти,  майбутні абітурієнти мають змогу отримати корисну інформацію та поради щодо того, як обрати професію для душі.

Цього року до профорієнтаційної роботи, що здійснюється навчально-науковим інститутом іноземних мов, активно долучаються студенти-практиканти, які,  перевіривши на власному досвіді цінність здобутих навичок та знань, допомагають учням зрозуміти, які можливості відкриваються перед ними після закінчення школи та як досягти успіху у виборі майбутньої професії.

У рамках цієї просвітницької діяльності, 1 березня 2023 року  студентка-практикантка 4 курсу Гонтаренко Анастасія Петрівна провела зустріч з учнями 10 та 11 класів Катеринопільського ліцею №2 з метою ознайомлення зі спеціальністю 014 Середня освіта (014.021 Англiйська мова i лiтератyра), яку можна здобути навчаючись у ННІІМ, а також розповіла про професорсько-викладацький склад кафедри сучасних практик викладання англійської мови та кафедри англійської філології та методики навчання англійської мови, які здійснюють підготовку фахівців цієї спеціальності.

Використовуючи профорієнтаційні буклети, відео та мультимедійні презентації, Анастасія  продемонструвала широкий спектр професійних перспектив, які відкриває спеціальність 014 Середня освіта (014.021 Англiйська мова i лiтератyра). Окрім цього, були представлені основні дисципліни, які вивчають студенти цієї спеціальності, окреслено можливості студентської зовнішньої та внутрішньої академічної мобільності, а також продовження навчання в магістратурі.

Анастасія розповіла про власний досвід вступу до університету, а також поділилася своєю студентською «формулою успіху», наголосивши на важливості якісного опанування не лише мовних, а й фахових педагогічних предметів під час навчання.  

Учні зацікавлено слухали презентацію Анастасії та активно ставили свої запитання. Багато відвідувачів заходу виявили бажання отримати додаткову інформацію про представлену спеціальність та університет в цілому. Тож студентка провела індивідуальні консультації з тими учнями, які мріють присвятити своє життя викладанню англійської чи німецької мов у майбутньому.

Гонтаренко Анастасія була задоволена результатами профорієнтаційної роботи у Катеринопільському ліцеї №2 та висловила надію, що ця зустріч допоможе учням у виборі майбутньої професії. Професорсько-викладацький колектив навчально-наукового інституту іноземних мов дякує Анастасії за таке інформативне та результативне представлення нашої alma mater!

Адреса та контакти

 м. Черкаси,

бульвар Шевченка, 79,

навчальний корпус № 3,

4 поверх, каб. 413, 415

 (0472) 36-03-22

 Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Пошук