Previous Next

Студентка ННІ іноземних мов про підготовку до Різдва в Іспанії

Студентка 4-Б курсу, ННІ іноземних мов Анастасія Лозова перебуває на навчанні в іспанському університеті Вальядоліда за програмою Еразмус +. Цей проєкт успішно реалізовується кафедрою сучасних практик викладання англійської мови з 2019 року. Зараз Іспанія, як і більшість європейських країн, готується до Різдва. Анастасія ділиться своїми враженнями від підготовки до свята.

-Вже зовсім скоро в усіх містах Іспанії почнуть святкувати Різдво яке вони відзначають з 24-го по 25-те січня, але приготування до цього свята почалися вже давно. (christmas_tree)(snowflake)
Вже в перший тиждень грудня місто прикрашають ілюмінаціями та різдвяними декораціями. Будинки прикрашаються мініатюрними сценками "Белен", вони зображують народження Христа. Особливу увагу приділяють трьом волхвам, замість шоколадного Діда Мороза у них тут більше шоколадні волхви та обов'язковою декорацією є три корони що є їх символом. На стінах міської ратуші для малечі проектуюють різдвяну казку з ельфами які рятують Різдво, по закінченню вони вказують тобі на шлях серед величезних та яскравих подарунків які ведуть тебе до головної площі .На головній площі стоїть величезна ялинка з входом, куди ти повинен обов'язково зайти щоб мати щастя цілий рік. Там же на площі відкриваються ярмарки де можна придбати вироби ручної роботи та багато смаколиків, такі як горішки в карамелі, чурос з шоколадом та турони. Турон - це солодощі з подрібнених в пасту горіхів, меду та яєчного білку (м'який турон), або горіхи в карамелі, але вже величезні шматки (твердий турон). Чурос можна їсти весь рік, але особливо на Різдво його купують свіжим та занурюють у гарячий шоколад.
Особливим різдвяним смаколиком є польворон, це дуже крихке печиво яке  готують з борошна, цукру, тваринного жиру та обов'язково мигдалю. Перед тим як їсти деякі іспанці зжимають їх у руці щоб вишла кулька і насолоджуються смаколиком, що тане у роті і є дещо схожим до халви.
Цікавою традицією в Іспанії є лотерея "Ель Гордо де Навідад" де ти можеш виграти 2 мільярди доларів, в цей день краще не опинятися в Мадриді бо черга з самого ранку сягає декілька вулиць, а в обід тобі потрібно стояти в черзі розміром з 10 кварталів а то й більше. Цікаво що квиток коштує 200 євро, але кожен хоче випробувати свою долю та й лотереї тут на кожному кутку.
Обов'язковою традицією є те, що Різдво потрібно святкувати всією родиною, до столу вони готують запеченого індика, паелью та страви з морепродуктів і вітають один одного словами "Феліц Навідад" Feliz Navidad), що означає "щасливого Різдва". Feliz Navidad- я хочу побажати і моїй рідній країні і всім українцям!! Мирного та переможного року !!(blue_heart)(yellow_heart)

 
 

Адреса та контакти

 м. Черкаси,

бульвар Шевченка, 79,

навчальний корпус № 3,

4 поверх, каб. 413, 415

 (0472) 36-03-22

 Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Пошук