Профорієнтаційна робота з учнями

Профорієнтаційна робота з учнями – один із головних аспектів виховної роботи, спрямованої на підготовку учнів до свідомого вибору професії, визначення свого місця у суспільстві. 28 та 29 березня 2019 року у рамках всеукраїнського науково-практичного семінару «Іноземні мови та зарубіжна література: орієнтири, напрями, методика й інновації» викладачами кафедри фонeтики і граматики англійської мови та німецької філології проводились навчально-тренінгові заняття з англійської та німецької мов для старшокласників шкіл міста та області.
Учасників експериментальних курсів (90 осіб) привітали заступник директора ННІ іноземних мов доцент Рудакова Л. П. та професор Мюнстерського університету Лінгард Легенгаузен.
Протягом першого дня учасники курсів мали змогу взяти участь у практичних заняттях за чотирма аспектами (Language in Use, Grammar, Reading and Listening), метою яких було ознайомити майбутніх абітурієнтів з освітнім процесом у ННІ іноземних мов, привити їм любов до вивчення іноземних мов. Знання набуті протягом цього тренінгу стануть в нагоді при зовнішньому незалежному оцінюванні.
Під час другого дня старшокласники не лише відвідали відкриті заняття з практики мови, практичної граматики, країнознавства, які проводили викладачі кафедри, а й активно брали участь у процесі навчання, що допомогло подолати мовний бар`єр.
Для учасників курсів працював граматичний консультаційний центр, де вони могли поглибити свої знання та отримати відповіді на питання, які їх цікавили найбільше.
Учасники курсів мали змогу поспілкуватися з успішними випускниками ННІ іноземних мов – Гавріковою Галиною та Балашовою Яною, які в невимушеній беседі розповіли про роль університету у формуванні їхньої кар`єри. Ця відправна точка стала дуже значимою у їхньому житті.
Підводячи підсумки дводенного спілкування, завідувач кафедри фонетики і граматики англійської мови Кравченко Т.М. розповіла про можливості, які відкриває ННІ іноземних мов перед своїми студентами. 
Але на цьому наша співпраця не закінчується, адже ми сподіваємося на зворотній зв`язок від наших слухачів та очікуємо на відгуки, які вони залишуть на сайті університету. Ми сповнені надії побачити всіх учасників експериментальних курсів з англійської мови серед студентів ННІ іноземних мов.

Адреса та контакти

 м. Черкаси,

бульвар Шевченка, 79,

навчальний корпус № 3,

4 поверх, каб. 413, 415

 (0472) 36-03-22

 Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Пошук