Обговорення студентами-перекладачами лінгвокраїнознавчих аспектів французької мови

26 жовтня 2017 року було проведено заняття науково-методичного гуртка з французької мови «Лінгвокраїнознавчі аспекти вивчення французької мови» для студентів 2 і 3 курсу ННІІМ спеціальності «Переклад». На засіданні гуртка його керівник – викладач кафедри теорії та практики перекладу Олена Піньковська окреслила мету гуртка, яка полягає в розгляді різноманітних питань функціонування французької мови в лінгвокраїнознавському аспекті.

Студенти 2 курсу Руслана Євтіхій, Надія Квасницька та Ірина Луценко підготували презентацію та ознайомили студентів із методами наукового дослідження іноземних мов. Студенти 3 курсу Даша Жила, Марія Мізерна, Настя Лагода, Юлія Костіна, Олена Попович та Вероніка Яковенко підготували доповіді на тему «Політична мапа Франції та діалектні особливості мовлення французьких регіонів». Особливо активізувала студентів вікторина.

Учасники гуртка з нетерпінням чекають наступної зустрічі, на якій підніметься питання «Еволюція французької мови: історичний вплив на розвиток мови» («L'Évolution de la langue française: les influences historiques sur le développement du français»). Запрошуємо усіх поціновувачів французької мови!

Кафедра теорії та практики перекладу.

Адреса та контакти

 м. Черкаси,

бульвар Шевченка, 79,

навчальний корпус № 3,

4 поверх, каб. 413, 415

 (0472) 36-03-22

 Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Пошук