Previous Next

Участь викладачів у роботі Національної Конвенції TESOL-Україна 2024

Під час війни, що розгорнулася в Україні, педагоги стали справжніми героями, що демострують неймовірну стійкість та відданість своїй справі. В умовах постійної небезпеки вони продовжують виконувати свою важливу місію – навчати дітей і забезпечувати їм стабільність у цей непростий час.

Викладачі кафедри англійської філології та методики навчання іноземної мови Білецька В. С. та Заїковська О.М. 24-26 травня взяли участь у щорічній роботі Національної Конвенції TESOL-Україна 2024 «НАВЧАННЯ АНГЛІЙСЬКОЇ У ВОЄННИЙ ЧАС: РОЗМАЇТТЯ ГОЛОСІВ СТІЙКОСТІ ТА СПІВЧУТТЯ» у місті Львів.  Конвенція відбувалася  за підтримки регіонального відділу англійської мови Посольства США в Україні на базі Львівського коледжу готельно-туристичного та ресторанного сервісу.

Робота вчителів під час війни стала викликом, що вимагає не тільки професійних знань, але й моральної витривалості. Стійкість вчителів проявляється не лише в їхній здатності пристосовуватися до нових умов, але й у підтримці учнів, які часто переживають стрес та тривогу через воєнні дії. Вчителі стали справжніми наставниками, що надають психологічну підтримку, допомагають дітям справлятися з емоціями і залишатися зосередженими на навчанні. Саме таким викликам були присвячені 3 дні Національної Конвенції TESOL-Україна.

Робочі сесії були насичені обміном досвідом з колегами, виступами та майстеркласами вчителів і викладачів  шкіл і ВНЗ України та США, які проходили у змішаному режимі – очно та онлайн.  Педагоги двох країн дискутували у режимі круглого столу, ділилися цінними порадами зі свого досвіду, показували приклади проектів своїх студентів, розказували про грантові програми, у яких беруть чи брали участь, розповідали про свої окуповані міста та онлайн-навчання дітей з окупованих територій, описували небезпеку, в якій знаходяться батьки та учні, які досі навчаються на українських платформах.

Віталіна Станіславівна та Оксана Михайлівна, які давно є членкинями конвенції TESOL-Україна, повернулися з неоціненним досвідом та натхненням до роботи та професійного зросту, наповнені захопленням від гостинності приймаючої сторони, високого рівня організації заходу і, насамперед, професійності та незламності колег, які продовжують робити внесок у загальну стійкість українського суспільства та плекають творчу, розумну, патріотичну та сміливу молодь.

Адреса та контакти

 м. Черкаси,

бульвар Шевченка, 79,

навчальний корпус № 3,

4 поверх, каб. 413, 415

 (0472) 36-03-22

 Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Пошук