Speaking Club

Під час культурного обміну учасники Speaking Club в ЧНУ імені Богдана Хмельницького вдосконалювали уміння міжкультурного спілкування в автентичному середовищі.

Фабенсон Фріш - 27-річний волонтер із штату Огайо, США. До України хлопець приїхав, як волонтер, тож на сьогодні магістр американського університету викладає в Черкаському бізнес коледжі. Раз на тиждень усі бажаючі можуть приєднатися до групи молодих людей, які прагнуть покращити рівень англійської розмовної мови та поглибити свої знання у найрізноманітніших сферах життя. Адже вже перша зустріч, яка відбулася 22 лютого, дала зрозуміти, що Speaking Club - це не пуста балаканина, а підняття серйозних тем. Фабі (так він дозволив себе називати) розповів про місяць афроамериканської історії  в США (Black history month), який святкують кожного року у лютому та підняв серйозні питання щодо расової дискримінації.

 

Хлопець привіз з собою прапор Батьківщини, і на здивування студентів, – це був прапор Гаїті. Більшість бачили його вперше, тож хлопець розповів, що означає така символіка. Блакитна та червона смужки походять від кольорів прапора Франції та символізують союз темношкірого населення острова та мулатів. У центрі прапора на білому полотні розташований герб Гаїті з капустяною пальмою та фригійським ковпаком на ній, а також напис французькою "Союз створює силу".

 

Фабі народився в Гаїті, в 11 років його всиновила американська родина, адже в Сполучених штатах є набагато більше можливостей для розвитку та створення успішної кар'єри. Натомість на Батьківщині такого світлого майбутнього годі було б й чекати.  

 

Саме у такому форматі, невимушеного обговорення, власне, і будуть відбуватися наступні зустрічі.

Тому, якщо ви ще не приєдналися до команди, де можна весело та з користю провести час, - чекаємо на вас щочетверга о 14:30 у 3-му корпусі ЧНУ імені Богдана Хмельницького. Розвивайтеся, вдосконалюйте навички спілкування розмовною іноземною мовою!

Автор статті - Надія Нестеренко

Адреса та контакти

 м. Черкаси,

бульвар Шевченка, 79,

навчальний корпус № 3,

4 поверх, каб. 413, 415

 (0472) 36-03-22

 Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Пошук