Previous Next

Майорка на зимових канікулах

Для студентів, які навчаються в університеті Вальядоліда за програмою Еразмус +,  вже стає традицією відвідувати  Майорку на зимових канікулах- зазначає координаторка проєкту з університетом Вальядоліда, в.о. завідувачки кафедри сучасних практик викладання англійської мови Наталія Сливка. Така приємна нагода випала і студентці 4 Б курсу, спеціальності “ Філологія”, Анастасії Лозовій, яка протягом 5 місяців навчалася в іспанському університеті за спеціальністю “ Англійська мова”.

-Після успішного складання екзаменів,  не гріх і трошки відпочити!- розповідає Анастасія.  Як  подарунок за сумлінну працю ми з іншими українцями, учасниками програми Еразмус+ , вирішили  відвідати острів Майорка, який називають сімнадцятою землею Німеччини, адже влітку це їхнє улюблене місце для відпочинку. Ми відразу зрозуміли, чому столиця острова називається Пальма де Майорка, адже з самого аеропорту вас зустрічають ці високі красуні.

Сам по собі острів дуже великий і треба мінімум тиждень, щоб його дослідити, але так як у нас було всього два дні, ми вирішили поїхати на інший кінець Майорки, щоб відвідати печери Дракона. Назва дуже інтригуюча, але дракона ми там не знайшли.  За розмірами вона величезна, 4 кілометри в довжину та 25 метрів в глибину.  Приємним сюрпризом було те, що там є підземне озеро і всі охочі можуть відчути себе піратами Карибського моря і поплавати на човні.

Наступною  зупинкою була столиця острову, де можна було прогулятися біля  Белеарського моря. Саме місто - це скарбничка архітектури і справжніх іспанських двориків.  Найвеличнішою спорудою цього острову є Пальмський собор або собор Святої Марії,  який вражає своїми розмірами та детально продуманим екстер'єром. На превеликий жаль, нам не вдалося потрапити всередину, але навіть сама прогулянка біля  собору залишила глибокі враження. Самі цього не плануючи, ми потрапили на острів в день Святого Сан Себастьяна, коли на головній площі відбувалися традиційні святкування. Ми чудово провели час і  спогади про подорож на острів Майорка стали чудовим завершенням  мого навчання в Іспанії!

Адреса та контакти

 м. Черкаси,

бульвар Шевченка, 79,

навчальний корпус № 3,

4 поверх, каб. 413, 415

 (0472) 36-03-22

 Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Пошук