Презентація Програми академічних обмінів імені Фулбрайта ...

Презентація Програми академічних обмінів імені Фулбрайта для студентів та викладачів відбулася 4 березня в Черкаському національному університеті ім. Богдана Хмельницького за підтримки міжнародного відділу.
Презентацію провела Інна Бариш – координатор програм обміну для молодих науковців і студентів. Вона розповіла, що Програма імені Фулбрайта, спонсором якої виступає уряд США та адмініструється Інститутом Міжнародної Освіти (IIE), у цьому році святкує століття свого заснування і посідає чільне місце у системі міжнародної освіти. За час існування Програми в Україні – з 1992 року – понад 1000 українців навчалися, стажувалися, проводили дослідження у США; більше 700 американців викладали в українських вищих навчальних закладах і займались науковою працею.

Інна Бариш представила декілька типів програм для різних академічних груп та розкрила деякі секрети успіху кандидатів. Стипендіатка фулбрайтівської програми, Сігне Свансон, яка цього року працює на кафедрі фонетики і граматики англійської мови, поділилася власним досвідом підготовки та презентації пакету документів (написання мотиваційного листа тощо) для участі у програмі.

Викладачі і студенти зацікавились можливостями, які відкриває програма міжнародних академічних обмінів, обмінялись контактами з представниками українського офісу Програми і подякували кафедрі фонетики і граматики англійської мови за організацію цікавого заходу.

 

Адреса та контакти

 м. Черкаси,

бульвар Шевченка, 79,

навчальний корпус № 3,

4 поверх, каб. 413, 415

 (0472) 36-03-22

 Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Пошук