Науковці Черкаського національного ун-ту ім. Б. Хмельницького відвідали урочистий прийом…

 

У травні в Державному історичному заповіднику «Софія Київська» відбувся урочистий прийом на запрошення Надзвичайного і Повноважного Посла Республіки Польща в Україні Яна Пекла та Надзвичайного і Повноважного Посла Литовської Республіки в Україні Марюса Януконіса з нагоди святкування Дня польської Конституції 3 травня. На запрошення Посла РП прийом відвідала і делегація нашого університету у складі директора ННІІМ доцента Людмили Швидкої, заступника директора ННІІМ доцента Людмили Рудакової, доцента кафедри теорії і практики перекладу Ірини Литвин і директора Полонійного центру доцента Лілії Потапенко та викладача польської мови пані Еви Назарук-Стоцької.

Пролунали польський, литовський та український гімни у виконанні камерного оркестру. Військові аташе та українські офіцери стояли струнко. В урочистих промовах чолових дипломатів Польщі та Литви звучала впевненість щодо спільної уяви поляків, литовців і українців про загальноєвропейські цінності та бажання бути разом з Україною у її боротьбі за мирне сьогодення та економічне зростання. Посли пригадали непростий шлях своїх держав до стабільності і добробуту, наголосили на провідній ролі національної ідеї у єднанні народу.

Члени нашої делегації мали можливість поспілкуватися зі старими друзями – Радником Посла РП з питань науки і культури Емілією Ясюк та дипломатами Консульського відділу Посольства РП: розповідали про недавні успіхи наших студентів-полоністів (призове ІІІ місце на Всеукраїнському тесті з польської мови, що проходив під патронатом Посольсьтва Республіки Польща у Харківському університеті імені В. Н. Каразіна, виборола студентка ІV курсу ННІІМ Юлія Кулінська). Черкащани ділилися планами щодо святкування у нашому університеті 100-річчя польської Незалежності на початку наступного навчального року.

Яскравий смарагд травників заповідника, музика відомих польських, литовських і українських композиторів, ясне небо над куполами створювали неперевершене враження. Свято і натхнення – ось загальних настрій, який  панував серед присутніх.

Вітаємо поляків, що їх демократія є приводом для свят вже ціле сторіччя! Гарний і недалекий приклад – чому б не наслідувати?

Адреса та контакти

 м. Черкаси,

бульвар Шевченка, 79,

навчальний корпус № 3,

4 поверх, каб. 413, 415

 (0472) 36-03-22

 Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Пошук