МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ ПЕРЕКЛАДАЧА В ННІ ІНОЗЕМНИХ МОВ

МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ ПЕРЕКЛАДАЧА

В ННІ ІНОЗЕМНИХ МОВ

 

У вересні студенти та викладачі спеціальності ПЕРЕКЛАД ННІ іноземних мов Черкаського національного університету ім. Богдана Хмельницького святкували Міжнародний день перекладача.

Цього дня на університетському подвір’ї затріпотів .листочками ще один бузок, посаджений першокурсниками; різними мовами гудів благодійний ярмарок!

Дякуючи гостям свята – волонтерам Корпусу миру Шеннон Картер і Жан-Полю Рено відбулися відкриті заняття, на яких кожен мав змогу удосконалити свої навички володіння англійською, іспанською, польською; дізнатися багато нового про культуру країн, мову яких вивчають. У Полонійному центрі лунали польські пісні під гітару Андрія Юхно, велася дружня розмова з Евою Назарук-Стоцькою та магістрантками Інною Волошин, Дариною Цимбалистою, Вікторією Флорею.

Про історію Міжнародного дня перекладача, його покровителя; про подолання мовних і культурних бар’єрів говорили на відкритому засіданні гуртка з перекладознавства третьокурсники разом з доц. Іриною Литвин, викл. Світланою Ісаєвою, студентками Іриною Ушковою та Тетяною Руденко.

Цікаву вікторину для студенти інших спеціальностей підготували магістранти Дар’я Тихонова, Аліна Мічута, Діана Ященко, Максим Авраменко та Ростислав Копил.

Флешмоб від Ірини Ушкової не залишив байдужим жодного,  хто завітав на свято перекладачів. Феєричний постановка настільки сподобалася гостям, що танцюристи були змушені виконати її на біс.

Таким було цьогорічне перекладацьке свято – веселим, креативним, пізнавальним, сповненим усмішок і радості!

                                                                                     Кафедра теорії та практики перекладу

Адреса та контакти

 м. Черкаси,

бульвар Шевченка, 79,

навчальний корпус № 3,

4 поверх, каб. 413, 415

 (0472) 36-03-22

 Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Пошук