ДЕНЬ НЕЗАЛЕЖНОСТІ ПОЛЬЩІ У ПОЛОНІЙНОМУ ЦЕНТРІ

День Незалежності Польщі видався цього року суботнім, однак, його особливість студенти спеціальності «Переклад слов’янських мов» ННІ іноземних мов відзначили у понеділок, 13 листопада. Осіння похмурність розчинилася у біло-червоних барвах польської національної символіки та звуках польського гімну.

Привабливості святу додало артистичне обрамлення – зразки декламаторської майстерності продемонстрували Інна Волошин і Світлана Голікова – учасниці декламаторського конкурсу, що проводився Польським Домом у Києві. Для присутніх звучала чарівна мелодика віршів Віслави Шимборської. А потім Інна і Світлана «розігріли» учасників і публіку перед змаганням: запропонували динамічні й веселі вправи для голосу і настрою, яких навчилися у Києві у викладачок акторської майстерності – актрис польських театрів.

Потім присутні перегорнули віртуальні сторінки буремної польської історії, пізнаючи на екрані події й героїв. Екран спалахнув салютами, знаменуючи перемогу польської демократії.

Далі у присутності колег і гостей – студентів спеціальності «Образотворче мистецтво», які теж вивчають польську – за столи всілися супротивники – 2 команди учасників вікторини «Ми знаємо Польщу», до складу яких увійшли студенти 3-5 курсів спеціальності «Переклад слов’янських мов». Ініціативу в свої руки взяла пані Ева – ведуча вікторини. Вона представила жюрі, до якого цього року ввійшли викладачі кафедри теорії та практики перекладу Ірина Литвин, Лілія Потапенко, Інна Назаренко та магістрантка Наталія Чікота. Змагання команд було напруженим і цікавим. Учасники вікторини мірялися знаннями як з польської мови, так і з польської культури. Відомо, перемогли сильніші, але пам’ятні польські сувеніри від ведучої отримали всі учасники.

А невдовзі – нова зустріч з польською культурою – Різдво наближається!!!

Кафедра теорії та практики перекладу

Адреса та контакти

 м. Черкаси,

бульвар Шевченка, 79,

навчальний корпус № 3,

4 поверх, каб. 413, 415

 (0472) 36-03-22

 Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Пошук