Previous Next

Наші випускники – наша гордість!

Наші випускники – наша гордість! Сергій Комзюк, позивний «Роланд» - випускник ННІ іноземних мов 2019 р., молодший сержант, боєць спецпідрозділу Головного управління розвідки (ГУР) Міністерства оборони України (МОУ).

Бойовий шлях розпочав зовсім юним, у 22 роки вже мав статус учасника бойових дій, добровільно заключивши контракт із 131 окремим розвідувальним батальйоном у 2018 році. Був одним з кращих розвідників, з командою побратимів декілька разів вигравали змагання серед всіх розвідувальних підрозділів ЗСУ, за що командування надсилало подяки батькам за виховання справжнього воїна.  Повномасштабну війну зустрів у Києві, де з побратимами відбивали атаки ворога на столицю України аж до його втечі, потім були бої на Чернігівщині, Сумщині, Харківщині і на півдні України. В боях був двічі тяжко поранений, перший раз у вересні 2022 року, а вдруге в травні 2023, за що отримав медаль МОУ «За поранення». За проявлену доблесть в боях за Київ, мужність, патріотизм і високу громадянську позицію розпорядженням Київського міського голови нагороджений медаллю «Честь. Слава. Держава».  Сергій у складі спецпідрозділу ГУР МОУ брав участь у багатьох боях і відомих операціях, зокрема, з деокупації острова Зміїний, по знищенню ворога і його засобів ППО в Криму, по поверненню під контроль України нафто-газовидобувних вишок в Чорному морі (т. з. «вишки Бойка»), та інших. За проявлені мужність, відвагу, сміливість нагороджений багатьма відзнаками і медалями Головного управління розвідки і Міністерства оборони, зокрема,  «Хрест розвідника», «За сприяння військовій розвідці», двічі «За зразкову службу», а в травні 2024 року Президентом України нагороджений високою нагородою – орденом «За мужність» третього ступеня. В смертельних боях за Україну полягло багато побратимів Роланда, це були надзвичайні люди – сильні тілом і духом, сміливі, безстрашні, досконало володіли всіма видами зброї, дехто кинув все і приїхав захищати Батьківщину з-за кордону, - і це сильно болить нашому воїну, мотивує до помсти.

Але не дивлячись на війну, тяжкі бої, Сергій щасливий у сімейному житті, і, хоч як це абсурдно звучить, цьому сприяла війна. Після першого поранення його доглядала в госпіталі молода волонтерка, закохалась в нього, а він в неї, і вже в 2023 році вони побрались, а в березні 2024 року в них народився чудовий хлопчик Ярема, який є для Сергія найбільшою радістю в житті, мотивує і дає сили з ще більшим завзяттям захищати Вітчизну, свою сім’ю, рідну землю.

Пишаємося нашим захисником – відданим сином України, патріотом рідної землі! Низький уклін батькам! Бажаємо Перемоги над ворогом, швидкого повернення додому, втілення планів, задумів і мрій, міцного здоров’я, сімейного затишку та довголіття!

Адреса та контакти

 м. Черкаси,

бульвар Шевченка, 79,

навчальний корпус № 3,

4 поверх, каб. 413, 415

 (0472) 36-03-22

 Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Пошук