Previous Next

МІЖОСОБИСТІСНА КОМУНІКАЦІЯ ТА ПЕРЕКЛАДОЗНАВСТВО: СУЧАСНІ ПЕРСПЕКТИВИ РОЗВИТКУ

12 квітня 2023 на кафедрі німецької філології ННІ іноземних мов Черкаського національного університету ім. Б. Хмельницького відбулася І Всеукраїнська науково-практична конференція «Міжособистісна комунікація та перекладознавство: сучасні перспективи розвитку», яка проводилася за сприяння Асоціації українських германістів та у рамках співпраці з Черкаським державним технологічним університетом.
Метою заходу було висвітлення актуальних проблем міжкультурної комунікації та перекладознавства. У фокусі розгляду стояли сучасні перспективи розвитку. Постійна співпраця з іноземними партнерами, глобалізація та розвиток торгівлі, академічна мобільність студентів – це ті аспекти, які не можуть залишатися осторонь проблематики міжособистісної комунікації в сучасному суспільстві. Окрему увагу приділено питанням перспектив таких досліджень у майбутньому, на чому у своєму вітальному слові під час офіційного відкриття конференції наголосив проректор з наукової та інноваційної діяльності ЧНУ ім. Б. Хмельницького Спрягайло О.В.
Привітати учасників конференції, а це понад 100 учасників: науковці-мовознавці, германісти, викладачі та студенти з усієї України, долучився проректор з наукової та інноваційної діяльності Спрягайло О.В., директор ННІ іноземних мов Швидка Л.В., президент Асоціації українських германістів Паславська А.Й. та завідувач кафедри німецької філології Овсієнко Л.О.
Програма конференції була насиченою та багатою на цікаві доповіді, презентації та плідні наукові дискусії.
Кафедра німецької філології дякує усім учасникам конференції за їхню участь та сподівається на подальшу плідну співпрацю.

Адреса та контакти

 м. Черкаси,

бульвар Шевченка, 79,

навчальний корпус № 3,

4 поверх, каб. 413, 415

 (0472) 36-03-22

 Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Пошук