Звітна конференція

23 листопада в Полонійному центрі відбулася звітна конференція учасниць щорічного Всеукраїнського конкурсу з орфографії польської мови, який патронує Посольство Республіки Польща.

Студентки спеціальності «Переклад слов’янських мов» Ірина Ушковова і Юлія Кулінська розповіли колегам за фахом, як 18 листопада у Прикарпатському національному університеті вони змагалися за звання найграмотнішого полоніста. Диктант для 21 учасника традиційно диктувала професорка Академії імені Якуба з Парадижа Ельжбєта Скорупська-Рачинська. Цьогорічний диктант був особливим – для членів журі справжньою проблемою став вибір переможців – адже гідних робіт було більше, ніж призових місць. Однак, наші дівчата не лишилися непоміченими. Для Ірини це був вдалий дебют – вона добре справилася зі складним завданням і впевнилася, що наступного року треба їхати за перемогою, а Юля виборола ІІІ місце серед кращих і повернулася додому у модному цифровому годиннику і з новим планшетом. Уже другим, бо минулого року отримала планшет за почесне IV місце у цьому ж конкурсі.

Конкурсантки подякували пані Єві Назарук-Стоцкій за допомогу у підготовці до конкурсу, університету – за матеріальну підтримку поїздки, а колегам за фахом і викладачам – за емоційне вболівання і віру в їх успіх.

Кафедра теорії та практики перекладу

Адреса та контакти

 м. Черкаси,

бульвар Шевченка, 79,

навчальний корпус № 3,

4 поверх, каб. 413, 415

 (0472) 36-03-22

 Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Пошук