Вітання полоністів у Посольстві Республіки Польща

У Посольстві Республіки Польща в Києві 26 жовтня 2019 р. відбувся урочистий прийом, який поєднав відразу два свята – Міжнародний день вчителя (6 жовтня) і День Комісії національної освіти (14 жовтня). На урочистість було запрошено викладачів польської мови кафедри теорії та практики перекладу Черкаського національного університету ім. Б. Хмельницького доц. Лілію Потапенко та док. Пьотра Пизела, які разом зі своїми колегами-полоністами приймали святкові вітання Надзвичайного і Повноважного Посла РП в Україні Бартоша Ціхоцького. У привітанні, зокрема, йшлося про винятково важливу роль вчителя у всіх громадянських процесах сьогодення, а також висловлена подяка гостям за сумлінну вчительську працю на ниві національних освіт.

Апофеозом зустрічі став святковий концерт за участі оперних виконавців світової слави – Уршулі Кригер і Ядвиги Раппе. Виконувалися твори Станіслава Монюшка – генія музики, вшанованого міжнародною спільнотою творця польської національної опери, класика вокальної лірики. 2019 рік оголошено ЮНЕСКО роком Станіслава Монюшка.

Святковий фуршет після концерту дозволив полоністам у невимушеній атмосфері дружнього спілкування дізнатися від колег про новини з інших університетів, а також познайомитися із відповідальними працівниками Посольства – Радником Посла у справах науки і культури пані Евою Матушек-Загата та керуючою Консульським пунктом при Посольстві РП у Києві пані Доротою Дмуховською. Пані Радник і Пані Консул радо і з зацікавленням відгукнулися на запрошення нашої делегації приїхати до Черкас. Тож, будемо готуватися до візиту високих гостей.

Кафедра теорії та практики перекладу

 

Адреса та контакти

 м. Черкаси,

бульвар Шевченка, 79,

навчальний корпус № 3,

4 поверх, каб. 413, 415

 (0472) 36-03-22

 Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Пошук